Realtrust toimi neuvonantajana Minela Säätiölle, kun se myi omistamansa toimitilakiinteistön Jyväskylän Seppälänkankaalla. Kaupan kohteena oleva kiinteistö on ollut jyväskyläläisen Karto Oy:n pääkonttori vuodesta 1976. Karto jatkaa kiinteistön tiloissa pitkäaikaisena vuokralaisena.  Kiinteistön osti United Bankersin erikoissijoitusrahasto UB Suomi Kiinteistöt. Kiinteistöä koskeva kauppasopimus allekirjoitettiin helmikuussa 2022.

Realtrust avusti Minela Säätiötä kiinteistösijoittajien hakemisessa ja sopimusneuvotteluissa niin, että kiinteistöä koskeva kauppa voitiin toteuttaa taloudellisten ja aikataulullisten tavoitteiden mukaisesti. Kiinteistön pinta-ala on noin 5 600 m2. Rakennusta on laajennettu eri vaiheissa, viimeisin laajennus tehtiin vuonna 2010. Rakennuksessa on lähes 4 000 m2:n logistiikkatilat, joiden uusimmassa osassa huonekorkeus on 10 metriä.

Realtrust avusti Minela Säätiötä kauppaprosessin valmisteluvaiheesta alkaen. – Oli hienoa, että saimme olla mukana kiinteistökaupan eri vaiheissa.  Kauppa osoittaa, että Jyväskylän kiinteistömarkkina on elpymässä hyvin koronaepidemian jälkeen, iloitsee Realtrustin toimitusjohtaja Juha Takala.

Kiinteistökauppa on Minela Säätiön sijoitusstrategian mukainen. – Kauppa oli meille hyvä ratkaisu, ja se auttaa meitä keskittymään päätehtäväämme, nuorten osallisuuden ja kehittymisen tukemiseen.  Jaamme avustuksia nuorten liikunta- ja kulttuuriharrastuksiin sekä luovuutta, osaamista ja osallisuutta tukevaan toimintaan, toteaa säätiön asiamies Jussi Sallinen.

UB Suomi Kiinteistöjen hallinnoimille rahastoille kauppa on ensimmäinen sijoitus Jyväskylän toimitilakiinteistöihin. –Hankittu kiinteistö tukee Erikoissijoitusrahasto UB Suomi Kiinteistöjen strategiaa ja näemme Jyväskylän mielenkiintoisena kaupunkina sijoittaa, toteaa salkunhoitaja Perttu Hokkanen.

Lisätiedot:
Juha Takala, toimitusjohtaja, Realtrust Oy, 050 574 8434
Jussi Sallinen, asiamies, Minela Säätiö sr, 040 716 5750
Perttu Hokkanen, salkunhoitaja, United Bankers Oyj, 040 089 6784

Realtrust Oy tarjoaa laaja-alaista ja riippumatonta kiinteistöosaamista kiinteistöomistajille, rakennusliikkeille sekä toimitilojen käyttäjäyrityksille. Yhtiön palvelut ja kokemus kattaa liike- ja toimitilat, asunnot ja hoivakodit, julkishallinnon kiinteistöt sekä tonttialueet.