Ravintola Mirka Oy keskittää ravintolatoimintansa Jyväskylän Kypärämäessä sijaitsevaan Sotainvalidien sairaskotiin. Yhtiö on vuokrannut sairaskodin ravintolan ja teki liiketoimintakaupan ravintolatoiminnan siirtymisestä kiinteistön omistajan Keski-Suomen Sairaskotisäätiön kanssa. Tapionkadulla toiminta päättyi 16.6. rakennuksen purkutöiden seurauksena.

Mirka tuottaa Sairaskodilla valmiita ruoka-annoksia kotiin vietyinä ja Sairaskodin palveluyksiköille. Lounasta tarjotaan arkisin ja myös viikonloppuisin. Sairaskodin ravintolatoiminta työllistää yhteensä 10 henkilöä. ”Tarvitsimme Tapionkadun tilalle sopivan kokoisen ja laatuisen keittiöratkaisun, ja Sairaskoti täytti nämä tarpeet hyvin”, kertoo Mirkan toimitusjohtaja Tero Patja.

Sairaskodin omistaa Keski-Suomen Sairaskotisäätiö, jonka hoito- ja kuntoutustoimintansa päättyi lokakuussa 2022. Toiminnan alasajon aikana kiinteistön myynnistä ja tilojen vuokrauksesta on käyty useita neuvotteluita. Mirkan lisäksi tiloissa on vuokralaisina Suomalainen Uimakoulu Oy ja Keski-Suomen hyvinvointialue.

”Sairaskodin vapaana olevista asumis- ja palvelutiloista sekä varasto- ja tukipalveluiden tiloista käydään parhaillaan vuokraneuvotteluja. Sairaskodin varsinaisen toiminnan päätyttyä säätiön tavoitteena on irtautua kiinteistön omistuksesta”, toteaa säätiön toiminnanjohtaja Eino Nissinen.

Realtrust Oy avustaa säätiötä tilojen myynnissä ja vuokrauksessa. – Mirkan laadukkaat ruokapalvelut talossa lisäävät tyhjien tilojen vetovoimaa ja kiinteistösijoittajien kiinnostusta. Vapaana olevat tilat soveltuvat monipuolisesti hoivakäyttöön ja uskon, että tilat täyttyvät jälleen toiminnasta
lähitulevaisuudessa. Tällöin myös kiinteistön myyntimahdollisuudet paranevat”, toteaa Realtrustin toimitusjohtaja Juha Takala.

Lisätiedot
-Juha Takala Realtrust: 050 574 8434
-Eino Nissinen Keski-Suomen Sairaskotisäätiö: 050 438 3908
-Tero Patja Ravintola Mirka: 010 666 7072

Liite: julkaisuvapaat kuvat

Realtrust Oy tarjoaa laaja-alaista neuvonantoa yksittäisen kiinteistön ja kiinteistöportfolion myyntiin, ostoon, kehittämiseen ja vuokraukseen. Yhtiö tarjoaa asiantuntijapalveluita koko Suomessa, ja sillä on Jyväskylän talousalueen kiinteistömarkkinasta erityisosaamista.

Keski-Suomen Sairaskotisäätiö on perustettu vuonna 1982. Säätiön perustajat ovat Sotainvalidien Veljesliiton Sisä-Suomen piiri ja Jyväskylän kaupunki.

Ravintola Mirka on jyväskyläläinen ravintolatoimija, joka tarjoaa lounaspalveluita, catering-palveluita sekä kotiin vietäviä ruoka-annoksia. Yhtiöllä on 2 toimipistettä Jyväskylässä

Realtrust Oy tarjoaa laaja-alaista ja riippumatonta kiinteistöosaamista kiinteistöomistajille, rakennusliikkeille sekä toimitilojen käyttäjäyrityksille. Yhtiön palvelut ja kokemus kattaa liike- ja toimitilat, asunnot ja hoivakodit, julkishallinnon kiinteistöt sekä tonttialueet.